viernes, 28 de junio de 2013

Fantàstica Jornada #Sordceguesa #DMPSC27J


Ahir 27 de juny per la tarda, a les 19h, va tenir lloc al Centre Cívic Can Deu la Jornada #Sordceguesa com a motiu del seu Dia Mundial de les Persones amb Sordceguesa, organitzada per ADCS-DifuSord, amb la col·laboració del CC Can Deu i de les entitats participants. La sala va quedar plena d'assistents, i amb un espai de material de consulta sobre la sordceguesa. L'acte d'obertura va anar a càrrec de la presidenta d'ADCS-DifuSord, Marta Vinardell, qui va donar les paraules al president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, Antonio Martínez; a la Consellera d'Igualtat i Serveis Socials del Districte de Les Corts, Sònia Tubau i a la Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté


Desprès dels parlaments de les autoritats, en Ricard López, president de l'Associació Pro Persones Sordcegues de Catalunya va dedicar vint minuts a explicar els objectius, lluita i reivindicacions de la seva entitat que agrupa a famílies de nens i nenes amb sordceguesa, com també persones sordcegues i a mediadors, essent els professionals que treballen. 


A continuació, l'escriptora amb sordesa i ceguesa, Lídia León va presentar el seu segon llibre "Mucha Guerra por Dar", el primer llibre totalment accessible editat per ÀGILS Comunicació, que fou presentat per en Joan Gil.


L'acte va comptar amb la nombrosa assistència de diferents entitats relacionades amb les persones sordes i també amb les persones cegues, com també representants del Districte de Les Corts, famílies, persones sordes, estudiants i gent del barri. La nostra entitat, ADCS-DifuSord, treballem per la inclusió al barri i a la societat en general; i per la difusió de quelcom relacionat amb les persones sordes, i sordcegues.

Veure més fotografies de l'acte, feu clic aquí.