lunes, 11 de noviembre de 2013

Finalització i éxit del 8è Seminari de la Dona Sorda


Dissabte i diumenge passat es va celebrar a l'alberg InOut de Collserola (Barcelona) el 8è Seminari de la Dona Sorda de Catalunya, organitzat per ADCS-DifuSord, amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya amb la participació d'un total de 30 persones, entre participants i professionals. Va ser una gran ocasió per analitzar tant el paper de la dona sorda en el moviment associatiu actual com la situació de les dones sordes en la societat actual amb unes conclusions que seran tingudes en compte per a la Comissió d'Igualtat de FESOCA de cara al pla d'acció l'any que ve. El Seminari va abarcar grans blocs com els Serveis per la Dona Sorda, l'Empoderament de la Dona Sorda, la Salut Afectivo-Sexual al llarg del dissabte, a més d'una activitat de diversió el dissabte per la nit amb conceptes relacionats del seminari; i una activitat social el diumenge pel matí, incloent la valoració. 

Es va comptar amb la participació i col·laboració d'agents i professionals de les entitats següents, aportant serveis, formació i informació a les dones sordes participants: el Punt d'Informació i Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Barcelona, la Comissió d'Igualtat de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, la Comisión de Igualdad de Género de la Confederación Estatal de Personas Sordas de España, la Xarxa de Dones per la Salut de Catalunya i la Unitat de Protecció de Víctimes de Maltractaments dels Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya.

A l'acte d'inauguració, el president de la FESOCA va expressar la seva preocupació per l'agreujament de la situació de polítiques socials de l'administració pública però FESOCA continuarà treballant per les associacions i persones sordes encara que seran necessàries mesures alternatives complementàries per garantir un mínim de drets fonamentals. A més ha recalcat que les associacions de persones sordes han de treballar més én l'àmbit municipal amb els seus respectius ajuntaments i també que hi ha un alt nombre de dones sordes en els càrrecs d'alt nivell tant en les associacions com a la federació i a la CNSE. Tant Marga Cirera (vocal de Polítiques Sectorials de FESOCA) com Marisol Ponce (responsable de la Comissió d'Igualtat de Gènere de FESOCA) van explicar una mica la feina de la seva àrea per impulsar les accions encaminades a millorar la situació de la dona sorda i la coordinadora l'Àrea d'Igualtat de Gènere i Polítiques Sectorials de la CNSE, Kizkitza Velasco, va destacar el compromís de la confederació estatal per la igualtat de gènere. Finalment, la presidenta de ADCS-DifuSord, Marta Vinardell, va demanar a les associacions que elaborin noves estratègies per garantir el seu funcionament i estableixin ponts amb les administracions locals per a l'accés als serveis socials sense barreres de comunicació. Font: pròpia i FESOCA.

Podeu accedir a les fotografies del Seminari fent clic aquí.

Per revisar el programa i vídeo de promoció del Seminari, feu clic aquí.