viernes, 2 de noviembre de 2012

Dossier de la #Jornada29S


Us fem arribar el Dossier de la #Jornada29S amb el recull dels textos dels 12 ponents de la Jornada organitzada per ADCS-DifuSord sota el títol "El bilingüisme és un dret humà", dins del marc de la Setmana Internacional de les Persones Sordes proposada per la World Federation of the Deaf, com també de les Conclusions de la #Jornada29S.

En aquest dossier hem inclós els textos que ens han fet arribar els ponents, i des d'aquí volem donar-lis les gràcies. Sense les seves aportacions, no hauria estat possible la Jornada. També volem donar les gràcies a les autoritats que ens van acompanyar: a la FESOCA, CNSE, Districte de Les Corts de l'Ajuntament de Barcelona, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i a la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Esperem que gaudeixin de la lectura del Dossier i que sigui útil per reflexionar sobre la visió de la sordesa i de l'educació del nen sord des d'una perspectiva social i comunicativa, de l'acceptació de la sordesa com a element més de la diversitat social i lingüística, no com a "discapacitats auditius". Els que som sords, convivim amb la nostra sordesa amb una visió positiva i treballem per les nostres capacitats. Parlem, llegim, escrivim i signem. Podem sentir millor amb les pròtesis auditives, i altres no poden sentir tan bé o res. El que compta és que des del nostre estat natural, ser sords, som capaços de fer qualsevol cosa excepte "sentir com un oïdor".

Feu clic a l'enllaç i descarregueu el fitxer (arxiu - descarregar). Compartiu i reenvieu aquest correu als vostres companys, professionals i famílies. Gràcies per fer-ho!

ADCS-DifuSord