sábado, 22 de marzo de 2014

35è aniversari FESOCA i Premis Calafell - Tortosa


Ahir es va celebrar a la Casa del Mar, de Barcelona, l'acte del 35è aniversari de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) amb una exposició de la trajectòria dels quatre presidents Sebastià Montesinos, Flor Lara, Encarna Muñoz i l'actual Antonio Martínez. Es va dur a terme l'entrega dels III Premis Àngel Calafell i els II Premis Emilio i Francisco Tortosa, entregats per la Mercedes Calafell (filla del fundador de la FESOCA) i per la Pilar Tortosa (neboda i néta dels mestres i pedagogs Tortosa). L'acte fou moderat per la mestra de ceremònies, la Marga Cirera.



Els II Premis Emilio i Francisco Tortosa, per una Educació de Qualitat, a la Núria Segú (Grup Parlamentari del PSC) i a la Dolors Camats (Grup Parlamentari ICV-EUiA) per la resolució parlamentària que garanteix el dret a una educació inclusiva demanant que es compleixi la Llei 17/2010 de la Llengua de Signes Catalana i la inclusió de la figura de l'intèrpret a l'àmbit educatiu. Veure notícia de la resolució, fer clic aquí.


El III Premi Àngel Calafell es va atorgar a les 14 associacions que varen signar l'acta fundacional de la Federación de Asociaciones de Personas Sordas l'any 1978 i la seva constitució oficial l'any 1979. Per a aquesta ocasió varen entregar els premis a les 12 associacions presents, la presidenta de la CNSE, els expresidents de la FESOCA i els membres fundadors de la FESOCA; essent una ocasió sense precedents de trobada d'aquestes personalitats.


Accés a les fotografies, fer clic aquí.