domingo, 26 de abril de 2015

Emotiva Jornada #EscriptorsSords


El passat dissabte 25 d'abril va tenir lloc a ADCS-DifuSord la Jornada d'Escriptors Sords, amb la voluntat de presentar als assistents i a les nostres xarxes socials l'existència de gent sorda rel·levant que també té la seva vessant d'escriptors de diferents textos literaris. La sala d'actes va quedar plena, amb l'assistència d'unes setanta persones usuàries de la llengua de signes catalana. L'acte no va comptar amb el servei d'intèrpret de llengua de signes catalana (LSC), ja que es vol fomentar trobades adreçades a usuaris de la LSC que poden seguir les ponències en aquesta llengua.


L'acte fou conduït per la secretària de l'entitat, la Sílvia Ferrando; en l'obertura de la Jornada va presentar a la presidenta d'ADCS-DifuSord, Marta Vinardell i el membre de la Junta Directiva de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Carlos García, que també és responsable de la comissió d'Història de la FESOCA.


La primera presentació fou a càrrec d'en Fèlix-Jesús Pinedo, ex president de la Confederación Estatal de Personas Sordas de España, gran figura del moviment associatiu estatal i mundial i molt apreciada per les persones sordes ja que ha contribuit molt per la comunitat sorda. Va presentar els seus nombrosos textos literaris (llibres, articles, còmics, contes, diccionaris,...). La seva ponència va causar moltíssim interès i admiració entre els assistents, amb un gran humor.


A continuació, la Sílvia Ferrando va presentar la recopilació del biògraf sord madrileny Andrés Rodríguez, autor de les recopilacions de Grandes Personajes Sordos Españoles, composat per dos volums, que es poden adquirir a la Fundación CNSE.


Desprès del descans, es varen fer les emotives presentacions de les escriptores sordes Pepita Cedillo i Imma Codorniu; que varen aprofitar l'ocasió per transmetre els motius i l'interès per escriure els seus respectius llibres. 


Abans d'acabar la Jornada, es va fer la presentació de l'escriptor novell Rafel Tixé, membre de la Junta d'ADCS-DifuSord, que està escrivint la seva ópera prima, un llibre sobre les riqueses internes d'una persona amb diferents disCapacitats, des de la visió de la superació i de trencar barreres d'aquestes persones.


Durant l'acte es va tenir l'ocasió de comprar llibres de la paradeta de la Llibreria ALIBRI, dels contes Ginjoler de El Cep i la Nansa i dels llibres per l'aprenentatge de la llengua de signes catalana d'ILLESCAT .

Més fotografies de l'acte, fer clic aquí.

A les xarxes socials, empreu l'hastag #EscriptorsSords