domingo, 30 de marzo de 2014

Gran Jornada #EsportSord i #OciSord


El dissabte 29 de març va tenir lloc a la Sala d'Actes del CC Can Deu, seu d'ADCS-DifuSord la interessant Jornada sobre #EsportSord i #OciSord amb la participació dels ponents relacionats amb el món de l'esport a nivell federatiu i amb l'oci esportiu a nivell de clubs o agrupacions. L'acte el va obrir la presidenta d'ADCS-DifuSord, Marta Vinardell, dirigint unes paraules d'agraïment per l'assistència i participació dels ponents, socis i membres de la Junta i va transmetre la importància d'organitzar jornades per difondre aspectes relacionats amb les persones sordes i la comunitat sorda, dels temes que estan relacionats, com entre ells l'esport i l'oci com a element d'unió de moltes persones sordes i de pont amb el moviment associatiu. L'objectiu de la Jornada ha estat convidar a les entitats per poder transmetre al públic els objectius, funcionament i activitats que realitzen per donar a conèixer la seva pròpia existència.


Les ponències varen anar a càrrec dels següents, pel que fa a l'àmbit més federatiu en el món de l'esport sord: en Santiago Poveda (president de la Federación Española de Deportes para Sordos), els árbitres professionals de bàsquet Òscar Aloy i Manel Morilla (de la Federació Catalana de Bàsquet). Com a Federació Esportiva per a Sords de Catalunya, en Benet Muñoz va excusar la seva assistència. 



De l'àmbit més d'oci sord, els ponents varen ser en Sergio Ledesma, membre fundador i de la Junta de BTTSords i en José Antonio Viñas, president i fundador del Centre Excursionista per a Sords de Catalunya



Desprès de les ponències, el president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, l'Antonio Martínez, va tancar l'acte amb unes conclusions pel que fa al món de l'esport i el moviment associatiu, fent una reflexió de la importància del treball conjunt entre FESOCA i FESC, com també ho va transmetre en Santiago Poveda, que cal una bona relació i col·laboració entre FEDS i CNSE.



De la nostra associació, ADCS-DifuSord, els membres de la Junta Directiva van ocupar diferents funcions que varen ajudar a que la Jornada fos un éxit d'organització i de coordinació, el vicepresident José A. Casas va ser el moderador de l'acte, el vocal Ramon Munt el responsable de les filmacions, el vocal Fernando González va ser el dissenyador del cartell i de les presentacions de cada ponent, a més de ser l'encarregat de projectar les diapositives dels ponents i del soci col·laborador Carlos García, que va fer les fotografies de l'acte.

La conclusió pròpia és que va ser un acte altament interessant, amb una bona qualitat de presentació i transmissió de valors per part dels ponents, a més d'haver una alta participació dels assistents al torn de preguntes als ponents. De l'assistència, varem comptar amb la d'unes 90-100 persones, deixant la sala d'actes pràcticament plena. 

Properament us farem arribar les filmacions de les ponències.

Per accedir a més fotografies de la Jornada, fer clic aquí.